Motor (scooter)

Het is verstandig om uw motor(scooter) goed te verzekeren. Want ondanks een voorzichtige rijstijl kan een ongeluk snel gebeuren. En ook als u uw motor(scooter) goed beveiligt kan de motor(scooter) gestolen worden. Dit soort gevallen zijn extra vervelend als u niet goed verzekerd bent.

Een goede motor(scooter)verzekering biedt uitkomst. Het Verzekeringshuys biedt u zo’n verzekering.

Voordelen in het kort

  • Afhankelijk van de gekozen verzekeraar, kan uw nieuwe motor(scooter) een of meerdere jaren tegen nieuwwaarde verzekerd zijn

  • Met de Bonus/Malus-ladder bespaart u 75% (soms zelfs tot 80%) op uw premie. Na een bepaald aantal schadevrije jaren behoudt u deze korting bij de eerste schuldschade.

  • Mogelijk is er aantrekkelijke premiekorting bij goede beveiliging.

  • Dag en nacht gratis hulpverlening bij ongevallen in het binnen- en buitenland.

Hoe u uw motor(scooter) het beste kunt verzekeren, hangt onder meer af van de waarde en het bouwjaar van de motor(scooter). Bij de meeste verzekeraars vindt u altijd een verzekering die hier goed bij aansluit.

WA-verzekering

Het is wettelijk verplicht om uw motor(scooter) WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. U bent dan gedekt tegen materiële schade en letselschade die u een ander toebrengt met uw motor(scooter) (en zijspan).

WA+Casco-verzekering

Met deze complete motor(scooter)verzekering bent u tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd. Bovendien is schade aan uw eigen motor(scooter) verzekerd tegen alle van buiten komende oorzaken.

WA+Extra-verzekering

De WA+Extra-verzekering dekt, behalve WA, ook schade aan uw motor(scooter). U loopt met deze verzekering wel meer financieel risico dan met de WA+Casco-verzekering.

Eigen risico

Het eigen risico voor schade aan uw eigen motor(scooter) bedraagt een standaard bedrag. Is de bestuurder jonger dan 24 jaar, dan wordt dit bedrag verhoogd. Maar u kunt ook zelf kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger dat bedrag, hoe lager de premie.

Korting

Rijdt u schadevrij, dan bouwt u een premiekorting op tot maar liefst 75% (soms 80%). Na een bepaald aantal jaren de maximale korting gehad te hebben, behoudt u deze korting ook na een eerste schuldschade.

Motor(scooter)verzekering uitbreiden

U kunt de motor(scooter)verzekering uitbreiden met de volgende verzekeringen:

  • Rechtsbijstandverzekering

  • Ongevallenverzekering voor opzittenden

Pakketverzekering

Deze verzekering is zowel los als in een pakketpolis te sluiten.

Uw verzekeringen onderbrengen in één pakket heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld overzichtelijkheid, maar ook gemak bij betaling. En vaak profiteert u van regelrecht voordeel, omdat u maar één keer poliskosten betaalt èn geen termijntoeslag bovenop uw premie betaalt. Alle reden dus om te kiezen voor de aantrekkelijke pakketverzekering.

Premie

De premie van de motor(scooter)verzekering wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en onder andere bepaald door de leeftijd van de bestuurder, ouderdom van de motor(scooter) en het aantal schadevrije jaren. Als u ons om de premie vraagt, krijgt u opgave van de premie waarin al uw kortingspercentages zijn verwerkt. U weet dus direct hoeveel u precies moet betalen. Voor een combinatie van auto-motor(scooter) kunnen wij een extra aantrekkelijke regeling bieden.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?