Personenauto

U wilt uw auto goed verzekeren. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht, maar, afhankelijk van de leeftijd en de waarde, kan het verstandig zijn om deze verzekering uit te breiden. Dan is ook uw eigen auto verzekerd tegen schade. Onze autoverzekeringen zijn compleet, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Hoe u uw auto het beste kunt verzekeren, hangt onder meer af van het bouwjaar en de waarde van uw auto. Bij ons vindt u altijd een autoverzekering die bij uw wensen en behoeften past. Het Verzekeringshuys biedt u zo’n verzekering.

Voordelen van de autoverzekering in het kort

  • Een aantrekkelijk tarief met uitstekende voorwaarden en deskundig advies van ons.

  • Afhankelijk van de gekozen verzekeraar kan uw nieuwe auto bij een WA-Casco-dekking (all-risks) een of meerdere jaren tegen nieuwwaarde verzekerd zijn en na dat jaar geldt meestal een gunstige afschrijvingsregeling.

  • Dag en nacht gratis hulpverlening bij ongevallen in binnen- en buitenland.

Hoe u uw auto het beste kunt verzekeren, hangt onder meer af van het bouwjaar en de waarde van uw auto. Bij ons vindt u altijd een autoverzekering die bij uw wensen en behoeften past.

WA-verzekering

Het is wettelijk verplicht om uw auto WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Deze verzekering dekt de materiële en letselschade die u met uw auto een ander toebrengt. Bij ons bent u standaard WA-verzekerd voor een bedrag van € 2.500.000,-. En in het buitenland tot het wettelijke maximumbedrag dat daar geldt.

WA+Casco-verzekering

Met deze complete verzekering bent u niet alleen WA verzekerd, maar bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen auto die door alle van buiten komende oorzaken is veroorzaakt.

WA+Extra-verzekering

De WA+Extra-verzekering dekt naast wettelijke aansprakelijkheid de schade aan uw auto door onder andere hagel, storm, overstroming, brand, ruitbreuk, botsing met dieren, joyriding en diefstal. U loopt met deze verzekering wel meer financieel risico dan met onze WA+Casco-verzekering.

Eigen risico

Er geldt een standaard eigen risico voor schade aan uw eigen auto. Alleen als de bestuurder jonger dan 24 jaar is, wordt het eigen risico ìn bepaalde gevallen verhoogd. U kunt natuurlijk ook zelf kiezen voor een hoger eigen risico. Dat kan aantrekkelijk zijn, want hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Bovendien wordt het eigen risico meestal verlaagd of komt deze meestal te vervallen als u schade laat repareren door een aangesloten hersteller, zoals een Schadegarant- of Topherstelbedrijf. Laat u uw ruit vervangen bij bijvoorbeeld Carglass of Autotaalglas, dan wordt uw eigen risico vaak verlaagd. Bij ruitreparatie vervalt meestal dan zelfs het eigen risico.

Autoverzekering uitbreiden

U kunt uw autoverzekering uitbreiden met de volgende verzekeringen:

  • Rechtsbijstandverzekering

  • Verkeersschadeverzekering

  • Schadeverzekering voor inzittenden

  • Ongevallenverzekering voor inzittenden

  • Verhaalservice autoschade

Pakketverzekering

Deze verzekering is zowel los als in een pakketpolis te sluiten.

Uw verzekeringen onderbrengen in één pakket heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld overzichtelijkheid, maar ook gemak bij betaling. En vaak profiteert u van regelrecht voordeel, omdat u maar één keer poliskosten betaalt èn geen termijntoeslag bovenop uw premie betaalt. Alle reden dus om te kiezen voor de aantrekkelijke pakketverzekering.

Premie

De premie van de autoverzekering wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en onder andere bepaald door de leeftijd van de bestuurder, ouderdom van de auto en het aantal schadevrije jaren. Als u ons om de premie vraagt, krijgt u opgave van de premie waarin al uw kortingspercentages zijn verwerkt. U weet dus direct hoeveel u precies moet betalen. Voor een tweede gezinsauto geldt een extra aantrekkelijke regeling.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?